Maling af en enkelt væg til øvelse og forbedring

23 February 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom man måske er færdig med at blive uddannet som maler, eller man selv føler, man er en habil maler, så vil den bedste maler nok mene, at der altid er plads til forbedringer.

Nye metoder, teknikker og farvetyper kan komme på gaden, som man skal sætte sig ind i for at kunne omfavne de nye krav, der kommer fra de kommen kunder.

Selv hvis man har låst sig fast på at være specialist til at male på en bestemt måde, og man i branchen bliver set på som værende den bedste til den slags, så skal man jo også tage sig tid til at øve sig, hvor det måske ikke menes seriøst.

Et eksempel kunne være maling af en enkelt væg, som der bliver stillet til rådighed for en, hvor det ikke gør noget, at man kommer til at male ved siden af, plaske farver sammen eller måske slet og ret ødelægge den.

Det ville være en skam, hvis man gjorde dette på ens vægge derhjemme, eller hvis man var udsendt som hyret maler, og man så kommer til at lave store fejl, fordi man lige føler for at afprøve noget nyt.

Så hvis man kan finde tid og mulighed på at øve sig på et eksempel med blandt andet en enkelt væg, så er det med at gribe den chance.

En anden mulighed kunne jo være, at man har en lærling eller et medlem af familien, der gerne vil øve sig på at male.

Så har man måske et loftrum, hvor det ikke gør så meget, at man øver sig de første par omgange, for man skal alligevel ikke se på denne væg så tit, og bagefter man kan jo altid male den efter.

Nogle gange vil der selvfølgelig være begrænsninger på udfoldelsesmulighederne, men når man får en mulighed for at øve sig og blive bedre som maler, så bør man afsætte tid til dette.

More articles