Maling af hus – gengæld tjenesten

23 February 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Kan du huske dengang, du nærmest desperat havde brug for hænder til maling af huset derhjemme, fordi der virkelig skulle males fra gulv til loft i hvert lokale?

Du var lidt rådvild efter at komme videre i den proces med at istandsætte dit hus, hvor du nu halvt om halvt var nået til det overfladiske med, at du skulle have maler alle lokalerne – og der var nok af lokaler at give sig i kast med.

Du havde skaffet malingen, materialerne med videre, men du ville helst stå for arbejdet selv og holde budgettet nede ved at spare pengene til professionelle malere, selvom du godt vidste, at resultatet kunne blive herefter.

Men du indså hurtigt, at det ville blive en alt for uoverkommelig opgave, hvis du skulle stå for den selv, så du spurgte praktisk alle, du kendte, om de var interesserede i at hjælpe dig: venner, familie, kollegaer, naboer og så videre.

Mange stillede sig parat til at hjælpe dig bare for at være flinke, og selvom alle måske ikke kunne hjælpe de samme dage, så endte det da med, at du sammenlagt kunne nå at få malet hele huset igennem til den tid, du havde sat af til projektet.

Samtidig var du også SÅ glad for, at de andre gad at hjælpe dig, når du på ingen måde kunne betale dem, og de måtte nøjes med lidt at spise og drikke undervejs, og du selvfølgelig havde skaffet materialerne til det selv.

Så melder en af de samme mennesker måske, at de selv står i samme situation, eller nogen, du kender, spørger, om du gider hjælpe med at male deres hus.

Det passer så dårligt ind i dine planer, men her skal ud huske på at være et godt menneske og gengælde den tjeneste, så selvom du må rykke rundt på en del aftaler, så er det kun god stil at hjælpe andre.

More articles