Misbrug kan ramme alle mennesker

29 July 2020
Johanne Hansen

editorial

For mange mennesker er misbrug noget, der kun rammer en bestemt del af befolkningen. Tænker man i disse baner, er der oftest tale om en særligt udsat gruppe danskere. I virkeligheden er det dog sådan, at mennesker fra alle samfundslag kan udvikle et misbrug.

Misbrug er mere normalt end man skulle tro

Misbrug er stadig et tabu i Danmark den dag i dag. Derfor er det også naturligt, at misbrug er et meget større problem, end man lige skulle gå at tro. Der er nemlig ikke mange, der snakker højt om, at de selv eller deres pårørende har udviklet et misbrug. Netop fordi der ikke snakkes højt om dette emne, kan man også komme til at tro, at det findes i langt mindre grad, end det i virkeligheden gør. 

Desuden findes der mange forskellige former for misbrug. Man kan for eksempel være afhængig af alkohol eller medicin, men man kan også sagtens være afhængig af spil eller sex. På den måde findes der altså mange flere mennesker i det danske samfund, som har udviklet et misbrug, end man lige skulle gå at tro. 

I behandling for misbrug

Som sagt kan alle mennesker udvikle en afhængighed. Det er eksempelvis ikke kun socialt udsatte, der kan blive afhængige af alkohol. En afhængighed kan lige så vel udvikle sig hos en advokat eller en læge. Hvis du har udviklet en afhængighed, kan det være en god idé at besøge en hjemmeside som https://behandlingscenter-stien.dk

Her kan du blive klogere på, hvordan du indskriver dig til et behandlingscenter og læse mere om de specifikke faciliteter. Vil du gerne indskrives på et behandlingscenter, er det en god idé at lede online. På internettet kan du nemlig hurtigt danne dig et overblik over, hvilke behandlingscentre der findes. Således kan du vælge det behandlingscenter, der passer bedst til dig. 

 

More articles