Misbrugscenter: Der er en vej ud af afhængighed

10 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Afhængighed kan egentlig dække over flere ting. Det kan være i forhold til alkohol, narkotika, medicin, overspisning, træning, sexafhængighed, ludomani m.m. Uanset om man har været i et misbrug i kort eller lang tid, så er der hjælpe at hente. 

En afhængighed eller et misbrug kan være utrolig styrende og ødelæggende for ens liv. Det gælder både i forhold til en selv men også i forhold til ens relationer. Det kan være svært at bevare sunde relationer, da misbruget kan blive styrende for ens hverdag, og hvad man har fokus på.

Derfor kan det også være en stor omvæltning, når man kommer i behandling. Måske er man ikke klar til at se i øjnene, at man har et problem, der skal tages hånd om, og måske kan det være familie eller venner, som hjælper en med at tage det første skridt, så man kan komme i behandling. 

Behandling for afhængighed

Når man som afhængig skal i behandling, så kan det være en stor omvæltning. Ikke mindst fordi at man kommer til at arbejde meget at komme ud af sit misbrug. Derfor er det også utrolig vigtigt, at man får den helt rette hjælp – det kan nemlig have meget at sige for det forløb, man ender med at få. Det er selvfølgelig også vigtigt, at man selv ønsker hjælp til at komme videre – det giver i hvert fald de bedste forudsætninger for, at der kan ske de forandringer, som kan ændre vigtige ting i ens liv. 

Flere behandlingssteder kan også tilbyde hjælp til pårørende af en afhængig. En afhængighed er nemlig også noget, som kan gå lige så meget udover familiedynamikken og de personer, som er tæt på. Derfor kan det også være rigtig konstruktivt, når de samtidig også kan få den støtte, de har brug for. 

Begge muligheder er der, når behandlingen foregår her: https://behandlingscenter-stien.dk

 

More articles