Nyd sommeren med en flot træterrasse

15 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

Til sommer kan du udnytte det danske vejr ved at sidde udenfor på din helt egen træterrasse! En terrasse er en fantastisk måde at nyde udelivet og slappe af i solen på. Desuden er den perfekt til at holde sammenkomster med familie og venner.

I dette blogindlæg viser vi dig, hvordan du vælger den rigtige træsort til din terrasse, og vi giver dig nogle tips til, hvordan du passer på den.

Træterrasser

Vælg den rette træsort

Når du skal vælge den rigtige træsort til din terrasse, er der et par ting, du skal tage hensyn til. Det første er klimaet. Hvis du bor i et område med meget regn og fugt, skal du vælge et træ, der er modstandsdygtigt over for råd, som f.eks. cedertræ eller teak. Hvis du bor i et mere tørt klima, har du flere muligheder. Nogle gode valg til et mere tørt klima er mahogni og ipe.

Når du har valgt den rigtige træsort, er det vigtigt at passe på den, så den holder i mange år. Her er nogle gode råd:

– Lad ikke dine havemøbler stå direkte på træet. Brug puder eller glidere for at beskytte overfladen.

– Hvis du bor i et fugtigt klima, skal du sørge for regelmæssigt at kontrollere for tegn på råd og svamp. Disse kan behandles med et svampemiddel.

– I et mere tørt klima er din største bekymring at holde træet fugtigt. Det kan du gøre ved regelmæssigt at påføre en fugemasse eller olie.

Få hjælp til at bygge din terrasse

Det er et omstændeligt projekt at bygge en træterrasse på egen hånd. Hvis du ikke er sikker på, at du er klar til opgaven, er der ingen skam i at få hjælp.

Sommeren er det perfekte tidspunkt til at udnytte dit udendørsrum ved at tilføje en træterrasse. Det vil ikke kun give dig et sted at nyde det smukke vejr, men det vil også øge værdien af dit hjem – så god fornøjelse.

More articles