Optimer dit jagtudstyr

26 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan sørge for, at dit jagtudstyr altid er i tip top stand og klar til at blive brugt i den rette sammenhæng.

Dette gælder både, om vi taler jagtrifler, knive, fælder eller andet. Derfor vil vi ikke fremhæve en specifik type jagtudstyr i denne artikel, men mere beskrive overordnet, hvordan du bedst sørger for at holde dit jagtudstyr ved lige, så det altid kan udføre sin pålagte tjans bedst muligt.

Vi har trods alt at gøre med noget udstyr, der skal bruges til enten at slå ihjel, flænse eller fange levende eksistenser med, så det duer ikke, hvis det kun lemlæster dyrene eller forøger skader på dem ved tilfangetagelsen, så man ender med at bestadige det senere kød, man måske agter at indtage.

Endvidere kan man selv komme til skade med jagtudstyret, hvis man ikke sørger for at holde skarpt opsyn med det.

Derfor lyder det første råd, at når du skal på jagt med dit udvalgte jagtustyr til en bestemt type jagttur enten alene, sammen med en anden eller mange flere mennesker med hunde ud fra for eksempel et gods, så tjekker du altid, om jagtudstyret stadig er klar til brug.

Måske har du tænkt dig at bruge noget bestemt jagtudstyr, du ikke har haft fremme længe, til denne jagttur. Så skal du ikke bare hive det frem, men lige tjekke, om der er noget rust, obstruktioner eller andet, der gør, at det ikke kan yde til 100 procent.

Igen er der tale om liv eller død ved jagt – man siger trods alt “knæk og bræk” før en jagttur – så her skal man ikke gå ned på kvaliteten.

Så hvis dit gamle jagtustyr ikke umiddelbart er til at få retur til fordoms tid, så anbefaler vi stærkt, at du køber noget nyt jagtudstyr med det samme.

Lad os så slutte af med en gentagelse: “Knæk og bræk!”

More articles