Sådan er du sikret imod dårligt indeklima

19 October 2021
Steffen Petersen
image

editorial

Det er ikke rart at befinde sig i et rum, hvor der er dårligt indeklima. Dårligt indeklima kan forværre din præstationsevne på arbejdspladsen og det kan sågar forværre din allergi, hvis der ikke bliver luftet ud for støv og andre gener, der er i luften. Derfor er det vigtigt, du sørger for at passe på dit ventilationsanlæg. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil hjælpe dig til, hvordan du kan få bugt med dårligt indeklima. 

 

 

1. Luft jævntligt ud

Om du befinder dig hjemme eller på arbejdspladsen, så kan dårligt indeklima godt komme i løbet af dagen. For at sikre, du ikke begynder at føle dig skidt tilpas, så bør du lufte ud op til fire gange om dagen. Det sikrer nemlig dig imod, at der ikke opstår dårligt indeklima i dit hjem. Det behøver ikke at være mere end 15 minutter ad gangen, at du har dine vinduer åbnet. Det er nok til at luften inde i dit soveværelse eller stue blive renset og erstattet med friskt luft.

 

2. Skift dine filtre

Hvis du har luftrensere eller større ventilationsanlæg, så bør du sørge for regelmæssig udskiftning af dine filtre i maskinerne. Måske du slet ikke er klar over, at der sidder filtre inde i dine maskiner? Filtre kan have stor effekt på luftkvaliteten i dit rum. Hvis du glemmer at få skiftet filtret, så kan du opleve, at der bliver på sigt dårligere indeklima i dit hjem eller på arbejdspladsen. Du kan finde filtre, der har særlige egenskaber, såsom at filtrere pollen ud af luften. Det kan være særligt rart for allergikere, der kæmper hver forår og sommer med diverse allergier. Husk derfor at få udskiftet dine filtre ca. to – tre i løbet af året.

 

 

3. Rensning af dit ventilationssystem

Hvis du har et større ventilationssystem, så skal du huske at få renset dit system ofte. I ventilationssystemerne kan der godt sidde en masse støv, der hober sig op i løbet af tiden. Hvis du gerne vil have den maksimale udbytte af dit system, så skal du sørge for at renset systemet i ny og næ. Med regelmæssig rensning af ventilation kan du opleve et bedre ventileret rum. På denne måde er du sikret imod dårligt indeklima. 

More articles