Sådan kan du komme i misbrugsbehandling

26 July 2020
Johanne Hansen

editorial

Hvis du har udviklet et misbrug, vil misbrugsbehandling i mange tilfælde være nødvendigt. Har du ikke de store erfaringer med misbrug, kan det dog være vanskeligt at vide, hvor du finder den rette misbrugsbehandling til dig. Læs med i denne artikel og bliv klogere på emnet. 

Find et behandlingscenter online

Skal du i misbrugsbehandling, er det en god idé at alliere dig med et misbrugscenter eller et behandlingscenter, som det også kaldes. På et behandlingscenter kan du nemlig lade dig indskrive, og derefter modtage den misbrugsbehandling, som du har brug for.

Der findes mange forskellige behandlingscentre i Danmark, som alle håndterer misbrugsbehandling. Vil du gerne finde det rette behandlingscenter, er det derfor en god idé at søge online. Langt de fleste behandlingscentre har en hjemmeside, hvor der står mere om behandlingsmetoder og faciliteter. Ud fra disse hjemmesider er det altså muligt for dig at blive klogere på, hvad du kan forvente dig. 

Sådan kommer du i kontakt med et misbrugscenter

Har du først fundet det misbrugscenter, som du vil i behandling på, er det bare om at tage kontakt. For at du kan komme i misbrugsbehandling, er det nemlig typisk nødvendigt, at du lader dig indskrive. Før du besøger selve behandlingscenteret, kan det være en god idé at foretage et uforpligtende opkald. Her kan du høre mere om det pågældende behandlingscenter og ligeledes melde din ankomst. 

I forbindelse med misbrugsbehandling er der en række procedurer, der ofte bliver sat i gang, når du ankommer til behandlingscenteret. Blandt andet kan du blive tjekket af en læge eller en sygeplejerske, som vil vurdere, hvordan din misbrugsbehandling skal håndteres. Derudover vil du blive tildelt en kontaktperson, som du kan henvende dig til. Selvom misbrugsbehandling kan virke skræmmende, vil det i rigtige mange tilfælde være det rette valg i forhold til at komme videre i dit liv på en god måde. 

More articles