Sådan kommer du af med dit farlige affald

30 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Farligt affald lyder måske voldsomt, men det dækker overalt fra jern, til batterier og til kemisk affald. Hvis du har en eller flere af disse typer affald du skal af med, kan det være forvirrende at finde rundt i, hvordan man skiller sig af med det. Det er IKKE en mulighed at bare smide det i skraldespanden, eller dumpe det i naturen. Du er nødt til at finde nogen der kan hjælpe dig – men hvem? Hvis du vil vide hvordan du kommer af med dit farlige affald, så læs med her.

Hvilken type affald skal du af med?

Hvis det drejer sig om f.eks. batterier, parfumeflasker eller lignende, så kan du ikke bare smide det i skraldespanden, du er nødt til at komme af med det på en forsvarlig måde. Det kan være ved at køre det på din lokale genbrugsplads og lade dem tage sig af det. Eller hvis du er heldig findes der en speciel skraldespand til batterier og lign. i den boligforening du bor i. I det tilfælde, kan du komme af med det der.

Andre typer farligt affald

Er du virksomhedsejer og håndterer forskellige kemikalier i din produktion, så er det også en del kemisk affald der skal væk. I dette tilfælde skal du benytte dig af et firma der er specialiseret i at håndtere denne bestemte type affald. Det er ikke noget du bare kan dumpe i naturen eller i vandet, da dette kan have katastrofale konsekvenser for både miljø og dyreliv.

Læs mere på internettet

Har du brug for at komme af med en af disse typer affald, kan du læse mere om hvordan du korrekt kommer af med det. Du kan læse mere ved at gå ind på din kommunes hjemmeside, eller søge på Google. Du kan også læse mere om behandling af farligt affald her: https://www.fortum.dk/services/behandling-af-farligt-affald 

More articles