Skal du i behandling for misbrug?

29 July 2020
Johanne Hansen

editorial

Hvis du har udviklet et misbrug, vil det i langt de fleste tilfælde være en god idé at komme i behandling. Gennem behandling kan du nemlig endnu engang komme på rette spor og videre med dit liv. Men hvordan kommer man egentlig i behandling for misbrug?

Behandling kan ske på et misbrugscenter

Misbrug kan være utrolig mange forskellige ting. Der kan for eksempel være tale om alkohol- eller medicinafhængighed, men også ludomani er en form for misbrug. Har du udviklet en afhængig, kan det være en god idé at tage fat i professionelle, som kan hjælpe dig. Typisk vil dette ske på det, som man kalder et behandlingscenter eller et misbrugscenter. 

I Danmark findes der mange forskellige misbrugscentre. De fleste misbrugscentre har en hjemmeside, hvor du kan læse mere om det pågældende sted. Dette gælder for eksempel på https://behandlingscenter-stien.dk. Ved at besøge disse hjemmesider, kan du få et større kendskab til de misbrugscentre, der findes i Danmark. På hjemmesiderne finder du desuden kontaktinformationer til de forskellige centre. Således er det muligt at ringe eller skrive til personalet. 

En indskrivelse på et misbrugscenter

Vil du gerne i behandling for en afhængighed, er det en god idé at lade dig indskrive på et misbrugscenter. Ved ankomsten i forbindelse med din indskrivelse, vil du ofte skulle gennemgå et lægetjek. På den måde er det nemlig muligt at bestemme, hvordan din abstinensbehandling skal håndteres. Efter det lægelig tjek vil du typisk blive tildelt en kontaktperson. På den måde kan du komme i gang med behandlingen af din afhængighed. 

At lade sig indskrive på et misbrugscenter er et stort skridt, men for de fleste er det også et stort skridt i den rigtige retning. Ved at gå i behandling for din afhængighed, har du forhåbentlig mulighed for at vende tilbage til en hverdag med større indhold. 

More articles