Udfordr ikke dig selv for at se, om du kan lave en bedre gulvafslibning!

17 April 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

“Det dér? Det kan jeg da gøre bedre selv!”

Mange af os er af den slags mennesker, der ikke kan lade være med at tro, at vi er bedre, end vi egentlig er.

Det er den modsatte side af spektret, hvor man er for ydmyg og ikke kan tro på sig selv, hvor man af mange andre bliver opmuntret til at være den bedste udgave af sig selv og tage udfordringer på sig.

Men når den slags så er i den anden ende, 180 grader rundt, så kan det minde om storhedsvanvid og måske en overvurdering af egne evner; og her er det måske meget praktisk, at Janteloven kommer i spil – problemet er bare, at de færreste, der er den slags mennesker, er lydhøre for den slags.

De tror, de pludselig er omgivet af mennesker, der ikke tror på dem eller vil hive dem ned, selvom der reelt er tale om konstruktiv kritik.

Eksempelvis – som vi har lagt op med overskriften i denne artikel – kan det jo være, at man har været på besøg hos naboen og set en gulvafslibning blive foretaget, og så tror man, at man sagtens kan gøre det samme, for det ser da meget let ud.

På overfladen kan arbejdet også se meget ensformigt ud, men når man første skal foretage et godt stykke arbejde, så skal man virkelig eje finesse for det grove arbejde og ikke mindst vide, hvordan man griber arbejdet an.

Dette lærer man ved at blive oplært i det, tage en uddannelse og så få en masse praktisk erfaring – det kommer ikke bare til en, fordi man har set det gjort eller ser nogle videoer af det foretaget.

Selvfølgelig vil der nok være nogle enkelte naturtalenter derude, men selv disse vil nok altid skulle øve sig for at holde sig ved lige – og begik mange fejl, da de gjorde det første gang, som de siden rettede op på.

Vælg derfor altid en professionel omgang gulvafslibning.

More articles