Vågn frisk og udhvilet op!

19 January 2020
Signe Hansen
Vågn frisk og udhvilet op!

Vi sover alle sammen, men nogle nætter bedre end andre. Og vi kender alle helt sikkert konsekvensen af at gå for sent i seng, når vi skal op på arbejde eller i skole dagen efter. Følelsen af at vågne op træt, uoplagt og morgensur. Men det er ikke kun for vores følelse af at stå op om morgenen, at søvn er vigtigt, men også for vores sundhed og for vores chancer for at leve længe.

Kroppen producerer en lang række hormoner, hvoraf to af de vigtigste, når det handler om søvn er serotonin og melatonin. Førstnævnte produceres, når kroppen eksponeres for solskin, mens sidstnævnte er det hormon vi skal bruge til at sove.

Naturligt er der en balance mellem de to, men faktorer som vores store forbrug af skærme fra computere, telefoner og fjernsyn forstyrrer balancen, så der bliver produceret for meget serotonin lige inden sengetid. Andre faktorer som vores stressniveau i hverdagen påvirker også kroppens evne til at producere hormoner.

Derfor kan det være en fordel at overveje at kigge på hjemmesiden melatoninguide.dk. Her finder du masser af gode produkter til at hjælpe på en dårlig og ufrugtbar søvn. De har blandt andet forskellige the som er beroligende og fyldt med melatonin. Fordelen ved at tage melatonin frem for at tage almindelig sovemedicin er, at det er en naturligt hormon som kroppen allerede producerer, og som du også kan indtage via den daglige kost.

På hjemmesiden kan du finde et stort overblik over produkter som kosttilskud, the og afslappende ansigtsspray. Du kan også læse en stor mængde artikler om søvnen, om hvorfor den er vigtig, og hvordan du opnår den bedst. På den måde slipper du altså fremover for pressede, trætte og uoverskuelige morgener, dagstimer og uger, fordi din søvn bliver bedre, dit overskud større, og du bliver meget friskere.

More articles