Sådan bruger du gulvspartel
Har du styr på, hvornår du bør bruge gulvspartel? Ved du, hvad du bør være opmærksom på, og hvordan du får det mest optimale resultat? Hvis ikke, så læs med her, og få mere viden om brugen af gulvspartel.
Hvornår bruges gulvspartel?
Gulvspartel kan bruges, hvis du f.eks. har et betongulv, der er skævt. I det tilfælde bruges gulvspartel til nivellering eller opretning. Da gulvspartel er et cementbaseret produkt, kan det både bruges indendørs og udendørs. Har du f.eks. en garage eller et værksted, hvor gulvet skal rettes op, kan du således også bruge gulvspartel.
Gulvspartel til at jævne et gulv
Hvis du har et gulv, hvor der skal lægges fliser, er det vigtigt at gulvet er jævnt. Er gulvet lavet af beton, kan der forekomme støbeskel. Det vil f.eks. ske, hvis man skal fylde huller ud, eller hvis man på et tidspunkt har bygget til. Når der skal lægges fliser, er det en god idé at spartle betongulvet først, da støbeskel kan danne revner, der kan få fliserne til at blive ujævne med årene. Dette kan dog undgås, ved at bruge gulvspartel til at få en flot og jævn overflade, inden du er klar til at lægge fliser.
Værd at vide om at spartle
Betongulvet, hvor der skal lægges gulvspartel, skal være tørt og støvsuget grundigt inden du kan udbedre eventuelle revner. Revnerne kan udbedres med primer, inden du påfører din gulvspartel.
Husk at bruge en maske når du skal blande vand og gulvspartel, da det godt kan støve en del. Sørg desuden for, at din gulvspartel ikke bliver for tyk, da det kan give et ujævnt resultat. Når du skal sprede gulvspartlen ud, kan du bruge en bred spartel eller en tandspartel. Brug evt. en pigrulle til sidst, for at rulle eventuelle luftbobler ud, og for at fordele spartlen ekstra godt.