Sådan smider du risotto ud
Du får godt nok ikke en udførlig vejledning i, hvordan du hælder resten af risottoen direkte ud, da det handler om, hvordan dit køkken er indrettet, samt hvad du har valgt at servere risottoen i, og hvad den blev spist på og med.
Så kan man lave lige så mange artikler, som man kan lave køkkener, og det ville blive for meget af det gode.
Vi vil nærmere give dig en forklaring om, hvad du skal gøre med din risotto, når den af forskellige grunde ikke er værd at gemme på længere.
Måske har den allerede været serveret som rester, man kunne alligevel ikke lide den, eller den er blevet for gammel, og så er der vitterligt ikke andet at gøre, selvom det kan føles som noget værre madspild.
Men når selv hunden foreslår at smide det sidste ud, så er der måske noget om snakken.
Du skal selvfølgelig fjerne alt fra maden, der ikke er madaffald, hvis du bor i en kommune, hvor man affaldssorterer direkte, og hvis man ikke gør, så er det stadigvæk god stil at gøre det og sortere affaldet og bortskaffe det derefter.
Dernæst skal risottoen smides ud med resten af det organiske affald, men her kan det være på sin plads at time det med, hvornår der bliver hentet affald næsten gang fra skraldefolket.
For sådan en god omgang risotto kan nemlig godt ligge og lugte længe og tiltrække rotter, katte og andet. Specielt hvis det får lov at ligge længe i sommervarmen udenfor og bare mugner, får maddiker i sig og – ja, du kan nok se billedet for dig.
Så hvis du kan, så skal du smide det ud cirka dagen før, affaldet bliver hentet, men begynder den gamle risotto at lugte indenfor, så kan et trick være at gemme risottoen godt ned i en pose, binde en knude på den og så smide det ned i endnu en pose, før man smider resterne ud udenfor til det andet skrald.