Et misbrugscenter er en facilitet, som tilbyder behandling og afvænning til mennesker, som har udviklet et misbrug. Som misbruger vil man typisk blive indlogeret på pågældende misbrugscenter, for på den måde at komme væk fra sit miljø, og samtidig ikke have adgang til alkohol, stoffer eller andre afhængighedsskabende substanser.

Hvem bliver behandlet på et misbrugscenter?

Alle mennsker, som har oparbejdet et afhængigheds baseret misbrug af en substans eller af spil, sex, skærme eller shopping kan have stor glæde af et afvænnende ophold på et misbrugscenter. Når du lader dig indskrive på et misbrugscenter, vil du gennemgå en udredning af din situation, og misbrugere af substanser som for eksempel alkohol eller medicin vil ydermere gennemgå afgiftning og afrusning, førend det egentlige afvænnings forløb kan påbegyndes. På den måde kan både krop og sind renses for den farlige afhængighed, som fører til det fatale misbrug.

Hvor finder jeg Danmarks bedste misbrugscenter?

Når du leder efter et misbrugscenter, er det vigtigt, at du vælger et center, som tilbyder behandling for netop dit misbrug. Er du for eksempel havnet i et misbrug af online spil og gambling, bør du opsøge et misbrugscenter, som har speciale inden for ludomani. Er du alkoholiker, skal du kigge dig om efter et center, som har erfaring med alkoholbehandling. Og er du blevet afhængig af receptpligtig medicin, vil et misbrugscenter, som har ekspertise inden for dette område, være ideelt for dig.

Behandlingscenter Stien er et dansk center for behandling af afhængighed. Hos Behandlingscenter Stien kan alle misbrugsramte mennesker tilbydes behandling i form af et ophold på cirka fem uger, i løbet af hvilket den misbrugsramte vil modtage såvel individuel behandling som gruppe terapi.

Behandlingscenter Stien har speciale inden for behandling af alkoholisme og pillemisbrug, og behandler fortrinsvis med afsæt i Minnesota kuren. Du kan læse mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk