Det kan blive noget rigtig klistret, klamt og klæbrigt arbejde at skulle foretage spartling af vægge derhjemme.

Du har måske fået tilbud fra venner, familie, kollegaer og videre om, at de gerne vil hjælpe dig med at spartle dine vægge i dit hjem, fordi de selv godt kender til bøvlet med at skulle foretage den slags arbejde, men at de ligeledes også godt kender til glæden ved at se det helt færdige resultat være på plads.

Den slags hjælp skal du også bare sige “ja” til, men du kender vel også godt udtrykket, at ‘for mange kokke fordærver maden’?

Så hvis der blot er tale om, at der skal spartles vægge ned i et lille loftkammer med henblik på at omdanne det til et beboelsesrum, så egner det sig ikke, at man render rundt for eksempel 11 mand for at lave det arbejde.

Man ender med, at flere af dem bliver “arbejdsløse” og alligevel ikke laver andet end at dalre rundt og måske indkøbe lidt snacks og lave mad til det decideret arbejdende folk.

Den slags er selvfølgelig også velkomment, men det er måske lidt overkill, som man siger på engelsk.

Derfor skal du som ansvarshavende forud bedømme, hvor mange mennesker til denne specifikke spartlingsopgave, der er brug for.

Du vil måske selv stå for selve arbejde, og måske er der plads til en mere, der kan hjælpe dig. En anden kan så levere materialerne og komme med de nye, mens en anden henter og afleverer disse ting længere væk fra.

Foregår arbejdet i et mørkt lokale, hvor der ikke er plads til at sætte lys op, så skal man måske have en person på afstand til at lyse op for en.

Desuden letter det også arbejdet, at du selv før selve arbejdsdagen har sat afskærmning op, sørget for alle materialerne ligger klar, at der er beskyttelseskluns til alle og ikke mindst mad og drikke som tak.

Så kommer arbejdet til at gå glidende.